På söndag den 22 november är det nationell bönedag i Sverige. Läs mer >>>

På söndag den 22 november är det nationell bönedag i Sverige. Då har du möjlighet att tillsammans med kristna från alla samfund i landet lyfta situationen kring pandemin inför Gud.

Tack för att du är med. Ta hand om dig och andra.

Läs mer på www.nationellbonedag.com.

Bön i coronatider:

Gud, du som ger styrka åt kraftlösa armar och stadga åt skälvande knän. Du som säger till de som är vettskrämda: ”Fatta mod, var inte rädda!
Gud, du som lovar att vatten bryter fram i ödemarken och en väg även där schakalerna vilar.
Hjälp oss alla att hålla vårt hjärta och våra ögon fästa vid dig. Hjälp oss att inte sluta lita på att du är Gud och att du innerst och ytterst håller allt i din hand.
Jesus Kristus du som är hela världens ljus, du som i fastetid går med oss på den svåra vägen mot Jerusalem, stanna hos alla som är oroliga, stanna hos alla som är sjuka, lys vägen för beslutsfattare, gå vid varje sjukvårdsanställds sida.
Tack att vi får lita på att du är vår medvandrare och aldrig viker från vår sida.
Heliga Ande, kom med kraft och tröst till alla som sörjer en förlorad anhörig, till den som ligger sjuk just nu, till personal över hela världen som sliter.
Upplys oss alla, goda Ande, om hur vi bäst ska handla nu. Hjälp oss att göra det vi kan för att minska smitta, rädsla och misstro.
Till hela din värld som lider av så många slag. Förbarma dig Jesus Kristus.
Du som går kärlekens väg, hjälp oss att fortsätta älska varandra, visa vänlighet och barmhärtighet mot varandra, även när det larmar. Hjälp oss alla att handla ansvarigt.
Så ber vi också – förbarma dig över oss syndare, du som går kärlekens väg, du som kämpar kampen och besegrar allt mörker.

Amen.